Unicorn Masalı

exixiz - 703 izlenme

Yüklenme Tarihi: 18 Eylül 2018 - 03:15

Sonbahar geldiğinde Karadeniz Ormanlarında yaşayan tüm canlılar hazırlıklara başlarmış. Kış uykusuna yatacak hayvanlar yuvalarını hazırlarken, ağaçlar yapraklarını döküp gövdelerini kışa hazırlamanın heyecanındaymış. Unicorn ailesinin genç üyesi Paf hepsinden heyecanlıymış. Birden dengesini kaybetmiş ve ormanın ortasında duran Koca Çınar’a çarpmış.
“Çok özür dilerim Koca Çınar.”
“Paf sen miydin? Bu sene de bizim yapraklarımızı dökmemize sen mi yardımcı olacaksın?” demiş derin ve güçlü sesiyle.
“Hayır ben bu sene daha önemli bir görev yapacağım!”
“Bize yardımcı olmaktan daha önemli bir görev” demiş Koca Çınar. “Çok merak ettim o görev ne acaba?” Paf heyecanla gökkuşağı yapmanın, yağmur yağdırmanın önemini anlatmış Çınar’a. Karadeniz bölgesinde her mevsim yağmur yağdığı için bu görevin önemini anlatmış. Koca Çınar gülümsemiş. Neden daha önemli bir görev yapmak istediğini sormuş. Paf önemli bir görev yaparak önemli bir unicorn olmak istediğini anlatmış. Ulu Çınar: “Sen çok önemlisin yaptığın işin önemin ve değerinle bir ilgisi yok. Umarım her şey istediğin gibi olur ama sen bugüne kadar gördüğüm en iyi yaprak dökücüsün.” Demiş. Paf Koca Çınar’a ilgisi için teşekkür edip yanından uzaklaşmış. Oysa Paf çok yetenekliymiş daha önemli bir görevi de daha iyi yapabileceğine eminmiş.
Sonunda Paf’ın beklediği an gelmiş. Kimin hangi görevi yerine getireceğine karar veren büyükanne Unicorn kendisini çağırmış. Ona geçen yılki görevinin aynısını vermiş
“Nasıl olur demiş Paf? Ben tüm görevlerimi başarıyla yerine getirdim!”
“O zaman neden daha önemli bir görev yapmıyorum!”
“Daha önemli bir görev mi?! Sana verdiğim görev çok önemli bir görev, yeteneklerine de çok uygun.”
“Ben düşündüğünüzden daha yetenekliyim.” Diye atılmış Paf. Büyükanne Unicorn gülümsemiş. Paf’a kendisi için tüm görevlerin aynı olduğunu görev dağılımını yeteneklere göre yaptığını kendisini bu görevde çok beğendiğini anlatmış. Ama bakmış ki Paf söylediklerine katılmıyor o zaman;
“Eğer yaptığımız en önemli görevi bulursan, o görevi sana vereceğim” demiş.
“Gökkuşağı yapmak.” Demiş Paf. Kendinden emin olarak. “Gökkuşakları harikadır. Onları sadece biz yaparız. Gökkuşağı yapmak bizim en önemli görevimiz.”
Büyükanne Unicorn gidip en önemli görevi yapan Unicorn'u kendisine getirmesini istemiş.
Paf çok mutluymuş. Hemen gökkuşağının oluşmasına yardımcı olan Unicorn'ların yanına gitmiş.
Onlar kendi görevlerinin de önemli olduğunu ama yağmur yağmazsa, onlar görevlerini yapamayacakları için yağmur yağdıran unicornların, kendilerinden önemli olduklarını söylemiş. Paf, hevesle yağmur yağdıran unicornların yanına gitmiş. Yağmur yağdıran unicornlar sadece bulutların hareket etmesini sağladıklarını, aslında rüzgar estiren unicornların daha önemli olduklarını söylemişler. Paf rüzgar estirenlere gittiğinde, onlar da sıcaklık farkını yaratanların önemli olduğunu söylemiş. Derken günler geçmiş. Kime gitse herkes kendi görevinin de önemli olduğunu ama bir başkasının daha önemli olduğunu söylüyormuş. Paf kendini kaptırmış araştırmasını sürdürürken. Ormandan sızlanma sesleri duyulmaya başlamış. Paf görevini yapmadığı için yapraklarını dökemeyen ağaçlar zor durumdaymış. Paf bu sesleri duymazdan gelmiş. Biri mutlaka onlara yardım eder. Diye düşünmüş. Unicornları dolaşmayı sürdürmüş. En sonunda tüm canlıların yaşaması için havaya, havanın temizlenebilmesi için ağaçlara, ağaçların da yapraklarını dökmeye ihtiyaç duyduğunu anlamış. Bunları öğrendiği hava ile ilgilenen unicornlar en önemli görevin yaprakların dökülmesini sağlamak olduğunu düşünüyorlarmış. Onun görevi bir unicornun yapabileceği en önemli işmiş.
Tam bu sırada ağaçların sesi iyice yükselmiş. Kendi yokluğunda kimsenin ağaçlara yardım etmemesine şaşıran Paf ağaçların yanına gittiğinde her şeyi anlamış. Herkes ağaçlara yardım için uğraşmış ama kimse onun işini, onun gibi yapamamış. O günden sonra Paf değerinin kendi içinden geldiğini ve herkesin yaptığı işin önemli olduğunu anlamış.
Reklam