Uzaydan Kaydedilen 5 İlginç Ses

Faruk Yılmaz - 750 izlenme

Yüklenme Tarihi: 06 Kasım 2015 - 11:59

Facebook Sayfam: https://www.facebook.com/farukyilmazv...

KANALIMA ÜCRETSİZ ABONE OL : http://www.youtube.com/subscription_c...
--------------------------------
Beni desteklemek için videoma yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayın.
Videoda kullandığım, yazmış olduğum cümleleri açıklamaya atıyorum.

5- Satürn Radyo Dalgası
Satürn’ de hayat olup olmadığını araştırmak üzere 2004 yılından beri araştırmalar yapan Cassini Uzay Aracı, Satürn'den garip radyo dalgaları almıştır.
Kaynağı araştırılan radyo dalgalarının gezegenin kutup bölgelerinde oluşan kutup ışıklarından kaynaklandığı öğrenilmiştir. Satürn'ün kutup ışıkları, Dünya'nın kuzey ve güney ışıklarına benzerlik gösterir.
Kutup ışıkları, Güneş'in manyetik alanı ve atmosferi olan gezegenler üzerindeki etkilerinin en belirgin şekilde görünebilir halidir.

4- Diğer Yıldızların Sesi
Ağustos 2012’de Güneş Sistemi'ni terkeden ilk uzay aracı Voyager 1, yıldızlar arası uzayın sesini de dinleyen ilk uzay aracıdır.
Voyager 1'in kaydettiği sesler, uzaydaki plazma dalgalanması ve yıldızlardan kaynaklanıyor.
NASA yetkilisi Don Gurnett, “Bu sesi dinlerken, bunun tarihi bir olay olduğunun lütfen farkına varın” dedi.

3- Kuyruklu Yıldız Şarkısı
Uzayda 10 yıllık yolculuğun ardından Rosetta uzay aracına bağlı Philae isimli uzay sondası, Churyumov-Gerasimenko isimli kuyruklu yıldıza ulaştı ve buradan yayılan esrarengiz bir 'şarkıyı' kaydetti.
Şarkı olarak nitelendirilen ses, insanın duyma kapasitesinin çok altında olduğu için ses seviyesi 10 bin kat arttırılmıştır.
Bilim dünyasının bu olayla ilgili varsayımına göre ise, kuyruklu yıldızın yaydığı nötr parçacıklar uzayda yüksek enerjili parçacıklarla çarpışınca bu ses ortaya çıkıyor.

2- Wow! Sinyali
15 Ağustos 1977 yılında Dr. Jerry R. Ehman, Ohio Devlet Üniversitesi'nde SETI projesi kapsamında çalışmalarını sürdürürken, 72 saniye devam eden radyo sinyalleri almıştır.
Bilgisayar çıktısını alan Ehman, çıktının yanına "Wow" yazmış ve bu yazıdan ötürü de sinyaller wow sinyalleri olarak anılmıştır.
Big Ear isimli radyo teleskop tarafından alınan bu sinyallerin Dünya dışından ve hatta Güneş Sisteminin dışından geldiği tespit edilmiştir.
Yıldız haritasında Wow! sinyalinin geldiği yeri gösteren bölgeye baktığınızda, iki tane küçük çizgi görürsünüz.
Her iki çizgide Big Ear radyo teleskobunun iki alıcısının izidir, yani Wow! sinyali bu iki çizgi arasında ki yerden gelmiştir.
Bu çizgilerin gökyüzündeki konumlarında ilgi çekici bir şey bulunmamakla birlikte yakınlarda ne yıldız, ne de radyo kaynakları vardır. Kısaca bu alanda sadece boş uzay yer almaktadır.
Buna rağmen astronomlar bazı durumlarda teleskoplarını Wow! sinyalinin kaynaklandığı yere doğrultmuş ve sinyali yeniden duymayı beklemişlerdir.
Ancak hiç kimse sinyalin geldiği yerden tek bir ses bile elde edememiştir.

1- Kara Deliğin Kalp Atışı
İkili yıldız sistemi GRS1915 +105 uzayda keşfedilen en tuhaf nesnelerden biridir. Çünkü bu yıldız sisteminde madde akışı ile beslenen bir kara delik bulunur.
Kara deliğin ilginç bir özelliği, manyetik alan yapısı sayesinde yaklaşan maddeyi ışık hızına yakın bir hızda dışarı göndererek belli aralıklarla oluşturduğu jetlerdir.
NASA’nın Rossi X-Işını Zamanlama Kaşifi, kara delikte oluşan bu jetleri gözlemlemiş ve daha sonra elde edilen verileri ses formatına dönüştürmüştür.
----------------------------------------­---
Evrenin Gizemleri Oynatma Listesi: https://www.youtube.com/playlist?list...
----------------------------------------­-
Müzik : http://incompetech.com/
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/b...
-----------------------------
Reklam