Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği nasıl alınır? - Nasıl yapılır?

ShiftDelete.Net - 729 izlenme

Yüklenme Tarihi: 04 Nisan 2017 - 16:13

http://shiftdelete.net/vukuatli-nufus-kayit-ornegi-nasil-alinir-80773

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği nedir ve bu belgeyi nasıl temin edebilirsiniz? Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği bugüne kadar Nüfus Müdürlükleri ve Kaymakamlık'lardan alınabiliyordu. Yapılan son düzenlemelerle birlikte, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği e-devlet kapısından da alınabiliyor. Peki, nasıl?

İnternetten Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği almak!

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği sadece sizin bilgilerinizi değil, aile bireylerine ait bilgileri, boşanma, ölüm, evlenme gibi durumları da gösteren bir belgedir. Aile bireylerine ait bilgiler de görüldüğü için belgeye, Aile Nüfus Kayıt Belgesi'de denmektedir. Bu belge burs başvuruları, miras işlemleri, vize başvuruları, emeklilik başvuruları, erasmus ve yüksek lisans kayıtlarında sizden istenebilmektedir.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile birlikte artık e-devlet kapısından da alınabilmektedir. Bugüne kadar sadece Nüfus Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar üzerinden alınabilen bu belge, şimdi internet üzerinden kolayca alınabilmekte.

Size lazım olduğu takdirde istediğiniz belgeyi e devletten alma işlemi son derece basit bir şekilde işlemektedir. Elbette öncelikli olarak e-devlet kapısında kullanıcı kaydınızın olması gerekiyor. e-devlet şifresi almak için size en yakın PTT bürosuna başvurmanız gerekiyor. Geçerli nüfus cüzdanınızla başvurduktan sora, size özel e-devlet şifrenizi zarf halinde PTT'den alabilirsiniz.

Ardından oluşturduğunuz kullanıcı profili üzerinden turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekiyor. Burada hemen sol üst menüde e-Hizmetler sekmesine tıklayarak sisteme giriş yapıyorsunuz. Bu aşamada karşınıza hayli e-hizmetin bulunduğu bir menü çıkacak. Menü tamamen alfabetik olduğu için burada Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sekmesini bulmak zor olmayacaktır. Eğer zorlanırsanız da yukarıdaki arama bölümünden "Nüfus" yazarak ilgili bölüme ulaşabilirsiniz.

İlgili bölüme girdikten sonra Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama seçeneğini seçerek ilk adıma geçebiliyorsunuz. Burada karşınıza çıkacak bilgilendirme mesajına "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum." onay kutusunu işaretleyerek, "Devam Et" butonuna basıyoruz.

İkinci aşamada karşınıza "Sorgulamaya Esas Bilgileriniz" çıkacak. Bu bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği'ni alma sebebinizi de belirtmeniz gerekiyor. Kuruma İbraz, Kurum Talebi ve Kişi Talebi seçeneklerinden birini seçtikten sonra, devam ederek belgenizi oluştabilirsiniz.

Oluşturduğunuz belgeyi isterseniz .pdf haliyle, isterseniz de yazıcı çıktısı alarak kullanabilirsiniz.

İnternetten Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği rehber videosu

İsterseniz çekmiş olduğumuz kısa rehber videosu ile hangi işlemleri yapmanız gerektiğini görebilirsiniz.

:: e-devlet kapısını ne sıklıkla kullanıyorsunuz?

Teknoloji videoları ve teknolojiye dair her şey için kanalımıza ABONE Olun https://goo.gl/ylUFmZ

Tüm İnceleme videolarımızı buradan izleyebilirsiniz
https://goo.gl/IIKYIK

ShiftDelete.Net‘i tüm sosyal ağlarda takip edin ;

Facebook https://goo.gl/UINJGO
Twitter https://goo.gl/ASvKP2
Google+ https://goo.gl/BMUPvn

ShiftDelete.Net YouTube hesabı, Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesinin video kanalıdır.

ShiftDelete.Net ile en yeni teknoloji haberlerine, videolu olarak ulaşabileceksiniz.
Reklam