Yedi Samuray - Fragman - 1954 (Shichinin No Samurai / Seven Samurai)

Alkışlarla Yaşıyorum - 2.076 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Mayıs 2015 - 05:55

1954 yapımı Akira Kurosawa imzalı bu muhteşem filmin replikası The Magnificent Seven 1960 yılında beyaz perdeye yansımıştı. popüler olan sinema amerikan sineması olduğu için filmin orjinali olan Yedi Samurai pek bilinmedi.

film 16. yüzyılda geçmetedir. köy ahalisi düzenli olarak eşkiyaların saldırısına uğramakta ve hasatlarından onlara haraç vermektedir. bu durum fakir köylünün belini iyice bükünce ve artık haraç veremez olunca son çare olarak köy heyeti toplanır ve köyü koruması için samuray kiralamaya karar verirler.

bu çok zekice bir fikirdir fakat burda iki önemli husus vardır.

birincisi: köylünün yeterince parası yoktur.
ikincisi: samuray kiralamak bir nevi samuray'a hakaretti. samuraylar toplum tarafından büyük saygı görmekteydi. tüfeğin kullanılmaya başlamasıyla beraber saygınlıklarını yitiriyorlardı o günlerde belki ama hala köylüler onlardan çok korkuyordu...

işte tüm macera bu kararın alınması, köylünün elinde avucunda son kalanla aralarından seçtiği iki kişiyi samuray bulmaya yollamasıyla başlıyor.

3 saatten fazla süren bu filmde (207 dk) gerek savaş sanatının inceliklerini, gerek samuray'ın yaşam biçimini sıkılmadan izleyebilirsiniz...
Reklam