Yılan yastığı gavur pancarı yılan bıçağı burcagi tirsik kabarcık otunun kökleri faydalari nelerdir

5.982 izlenme

Yüklenme Tarihi: 13 Kasım 2018 - 13:21

Merhaba arkadaşlar bugünkü videomuzda sizlere doğadaki şifalı bitkilerden olan Yılan yastığı gavur pancarı yılan bıçağı burcagi tirsik kabarcık otunun kökleri faydalari nelerdir hakkında bilgiler videolari yayinliyoruz umarım begenirsiniz yılan yastığı kökleri tıpkı patates gibi yumrulu olmaktadır. Yılan yastığı tirsik otuna (gavur) pancarı denmektedir sebebi ise Toros dağlarının doğu Akdeniz Kahramanmaraş


Guneyde Hatay Antakya doğuda Gaziantep arasında üçgen mesafeye gavur dağları denmektedir.gavur dağlarında yetişen yılan yastığı otu Adana Mersin Hatay Antalya taraflarında yetişen gavur pancarı na göre daha kaliteli gösterişli olduğu için ismini gavur dağlarından almaktadır.
Zehirli bir bitkidir çiğ olarak yenilmesi zehirlenme belirtileri oluşturabilir fakat adil kullanım şartları na gerektiği kadar kullanıldığı takdirde sağlık için faydaları olan önemli bir bitkidir.


Ayrıca bu yılan yastığı gavur pancarı otunun faydaları nelerdir, adlı videomuzuda izleyebilirsiniz:https://youtu.be/zMjySm0h8ak.


https://youtu.be/qybeR3ZPR5U
Reklam