This video is restricted in your country.

Beşiktaş 1-0 Liverpool (5-4) (Maç Özeti) Penaltılar

nefer26medya - 7.016 izlenme

Yüklenme Tarihi: 26 Şubat 2015 - 23:22

Olimpiyat Stadı'nda tarihi zafer!
Beşiktaş, İngiliz devi Liverpool'u rövanş maçında seri penaltı atışlarıyla devirerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümlerini 1-0 üstün tamamladığı mücadelede seri penaltı atışları sonucu Liverpool'u

İlk maçta deplasmanda rakibine 1-0 yenilen Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleye taraftarının da desteğiyle son derece istekli başladı. İlk bölümde oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden rakibi karşısında özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan siyah-beyazlılar, pozisyon üretmekte zorlandı. Sakatlıktan yeni kurtulan son haftaların formda isimleri Demba Ba ve Gökhan Töre bu yarıda etkisiz bir görüntü sergilerken, siyah-beyazlılar Olcay Şahan'ın şutu dışında pozisyon üretemedi.

Maça kontrollü başlayan Liverpool ise ilk dakikalarda oyunu kendi yarı alanında kabul ederken, devrenin ortalarından itibaren özellikle Sturridge, Sterling ve Balotelli'nin defansın arkasına yaptığı koşularla rakip kalede gol aradı. İngiliz temsilcinin ilk 45 dakikada yakaladığı birkaç pozisyonda kaleci Cenk Gönen yerinde müdahalelerle gole izin vermedi.
LIVERPOOL TEHLİKELERİ

20. dakikada Liverpool'da sol kanattan topla hareketlenen ve Serdar Kurtuluş'tan sıyrılarak ceza alanına giren Moreno'ya, Beşiktaş defansındaki Necip müdahale etti. Moreno'ya çarpıp ceza alanı dışına açılan topa, ceza yayı üzerinden Sterling'in sert vuruşunda kaleci Cenk uzanarak meşin yuvarlağı köşeden çıkardı.

29. dakikada Liverpool'da Moreno'nun defansın arkasına gönderdiği uzun mesafeli topa, Sturridge hareketlendi. Ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Sturridge'in yerden pasında topu kontrol eden Sterling dönerek vurdu. Necip'in kritik bir şekilde ayak koyduğu top kornere çıktı.

33. dakikada Liverpool tehlikeli geldi. Dengesini kaybedip yere düşen Hutchinson'dan topu kapan Balotelli'nin ara pasında ceza alanında topla buluşan Sterling, sağ çaprazdan vurdu. Kaleci Cenk'in uzanarak çeldiği topu, Serdar Kurtuluş uzaklaştırdı.

35. dakikada sol kanattan gelişen atakta Sturridge'le verkaça giren Moreno'nun sol çaprazdan yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Cenk'te kaldı.

41. dakikada Beşiktaş'ta Sosa'nın pasında topla ceza alanına giren Olcay'ın sol çaprazdan sert vuruşunda, top kaleci Mignolet'den döndü. Ceza alanında boşta kalan topu, Skrtel uzaklaştırdı ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi.
TOLGAY'DAN ENFES GOL

Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş etkili başlarken, oyunu da rakip yarı sahaya yıkmayı başardı ancak bu devrenin ilk 15 dakikalık diliminde bir türlü kalabalık Liverpool savunmasını açmayı başaramadı.

Siyah-beyazlı takımda Teknik Direktör Slaven Bilic ilk oyuncu değişikliği hakkını 61. dakikada Sosa yerine Tolgay'ı sahaya sürerek yaparken, bu değişiklik maçın da kaderini etkiledi.

72. dakikada Gökhan Töre'nin pasında Demba Ba'nın şık bir hareketle önüne almak istediği top, Tolgay'a pas oldu. O da ceza sahası yayı içinden bekletmeden sol ayağıyla harika bir vuruş yaparak Migonlet'yi avladı: 1-0.

Golden sonra da Beşiktaş ataklarını devam ettirirken, 90 1'de maçın dönüm noktalarından birisi yaşandı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Necip'in kafayla indirdiği topu önüne alan Demba Ba'nın altıpas çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü ve 90 dakika 1-0'lık Beşiktaş üstünlüğüyle tamamlanınca maçta uzatma devrelerine geçildi.
UZATMA BÖLÜMLERİ VE PENALTILAR

Uzatma devrelerinde de oyunun genel olarak hakimi Beşiktaş olurken, bu bölümlerdeki en tehlikeli atak 100. dakikada gelişti. Atiba'nın arapasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın vuruşunda Mignolet gole izin vermedi. İkinci uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca mücadelede seri penaltı atışlarına geçildi.

Seri penaltı atışlarında Beşiktaş'ta Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson ve Tolgay Arslan'la 5'te 5 yaparken, Liverpool'da son penaltı atışını kullanan Dejan Lovren topu dışarı gönderdi ve seri penaltı atışlarını 5-4 kazanan Beşiktaş bir üst tura yükselen taraf oldu.

Beşiktaş'un UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi yarın yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak.
Reklam