Gürcistan'da Heyelan

dogankentgazetesi - 3.407 izlenme

Yüklenme Tarihi: 20 Mayıs 2014 - 00:22

Fatma Dil’in Kardeşi Böyle Kurtarıldı.
gürcistan-rusya Sınırında Aşırı Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Heyelanda Mahsur Kalan Doğankent İlçesi Çatak Köyü Nüfusuna Kayıtlı Hikmet Dil’in Kurtarılma Anı Kameralara Böyle Yansıdı.
hikmet Dil’in, Doğankent İl Genel Meclis Üyesi Fatma Dil’in Kardeşi Olduğu Öğrenildi.
alınan Bilgilere Göre Olay 17 Mayıs Cumartesi Günü Gürcistan Rusya Sınırında Tiflis Stepantsminda (kazbegi) Rus Sınır Kapısı Arasında Rusya Ya Geçiş Yapılan Sınır Kapısı Yakınlarındaki Gergeti Deresinde Sağanak Yağış Sonrasında Heyelan Meydana Geldi.
aralarında Türk Tırlarının Da Bulunduğu 30 Dan Fazla Araç Toprak Altında Kaldı. Kaza Sonrası Bölgede Bir Türk Firması Tarafından İnşa Edilmekte Olan Termik Santralde Çalışan Rock Operatörü Mehmet Demir (kahramanmaraşlı) Adlı İşçi İle Aynı Firmada Tercüman Olarak Çalışan Gürcü Asıllı Giorgi Guerkov Adlı Şahısların Göçük Altında Kaldığı Bilgisine Ulaşıldı.
heyelan Sırasında Tırlar Park Halinde, Şoförler İse Dışardaydı. Bu Yüzden Şoförlerden Ölen Olmadı. Toprak Altında Kalan Bir Şoför Gürcü Yardım Görevlileri Tarafından Hafif Yaralı Olarak Kurtarıldı. Afet Bölgesinde Bir Türk Şirketinin İnşa Ettiği Termik Santralin Şantiyesi Vardı.
yerel Basında 3 Türk İşçisinin Hayatını Kaybettiği İleri Sürülürken, Türk Büyükelçiliği Heyelanın Ardından O Şantiyede Görevli Bir İşçinin Kayıp Olduğu Bilgisini Duyurdu. Afet Bölgesinde Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor.
Reklam