Mars'a Neden Gitmeliyiz?

Alkışlarla Yaşıyorum - 3.100 izlenme

Yüklenme Tarihi: 30 Ağustos 2016 - 22:26

Amerikalı havacılık mühendisi ve yazar Dr. Robert Zubrin tarafından yapılan bir konuşmasında "Mars'a neden gitmeliyiz, bu girişimi neden desteklemeliyiz?" şeklinde gelen bir soruya verilmiş muhteşem bir cevap! Son zamanlarda izlediğimiz en güçlü, en net, en fazla paylaşılmayı hak eden videolardan birisi! Sizden ricamız, bu videoyu yayabildiğiniz kadar fazla araçtan, iletebildiğiniz kadar fazla insana iletmeniz.

Birçok önemli bilim insanının dikkat çektiği ve uyardığı gibi, yeni nesil gelecekten bilimsel bir beklenti ile büyümüyor. Hatırlayacak olursanız, eskiden "Uçan arabalar", "ışınlanma", "Ay yolculuğu", vb. konulara dair heyecanlı beklentilerle büyürdük. Birçok insan, bu nedenlerle bilime yönelirdi. Günümüzde teknolojinin yaygınlaşmasıyla yine ilgili olan kişiler bilime yöneliyorlar; fakat o eski yaygın heyecanı bulmak çok güç. Bilim, halkın anlamaktan iyice uzaklaştığı, uç bir uğraş haline geliyor.

Ama bu doğru değil. Her birimiz, Dünya'yı değiştirebilecek, çığır açacak keşif, buluş, icatlar yapabilecek potansiyele sahibiz.

Tek yapmamız gereken, bu potansiyeli açığa çıkarmak.

Bu video, buna dair çok önemli noktalara değiniyor.

Lütfen izleyin ve izletin.

Teşekkürler.

ÇMB (Evrim Ağacı)

Altyazılandıran: Ümit Taşkın (Evrim Ağacı)

Düzenleyen: Şule Ölez (Evrim Ağacı)
Reklam