Oktay Usta - Patetesli Patlıcanlı Oturtma

Kadir Baykal - 4.759 izlenme

Yüklenme Tarihi: 24 Şubat 2016 - 23:33

5 patates
4 patlıcan
400 gr. kıyma
2 soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 çorba k. domates salçası
sıvıyağ
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:
domates
yeşil biber

PİLAVI İÇİN:
3 su b. pirinç
2 çorba k. tereyağı
1 su b. mısır
1 kırmızı biber
1 su b. tavuk suyu
sıvıyağ
tuz
su

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyuyoruz ve yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve yuvarlak dilimliyoruz. Patatesleri de patlıcanları da kızartıyoruz. Kızarmış patates ve patlıcanları, dikdörtgen cam fırın kabına bir kat patates, bir kat patlıcan şeklinde diziyoruz.
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Kıymayı ekliyoruz ve kavuruyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Sıcak su verip sos kıvamına getiriyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Kızarmış sebzelerin üzerine kıymalı harcı döküyoruz ve yayıyoruz. Bir domatesi dilimleyip üzerine koyuyoruz. Biberleri de koyuyoruz. Üzerini kapatacak kadar yağlı kağıt kesiyoruz suda ıslatıp sıkıyoruz. Bu kağıdı da fırın kabının üstüne kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
Pilavı için, pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvıyağ döküp pirinci kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kırmızı biberi çok minik şekilde doğruyoruz. Pirinç biraz kavrulunca, kırmızı biber ve mısırı ilave ediyoruz. İyice kavrulunca tavuk suyunu ve sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Reklam