This video is restricted in your country.

Ramon Motta'nın Club Brugge Atığı Müthiş Gol

exixiz - 3.997 izlenme

Yüklenme Tarihi: 20 Mart 2015 - 04:36

UEFA Avrupa Ligi son 16 mücadelesi rövanş maçında Beşiktaş, Belçika'da 2-1'lik skorla mağlup olduğu Club Brugge'ü, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk etti.

Tutuk bir ilk yarıya sahne olunan maçta, Brugge ilk maçtaki skorun verdiği avantajla temkinli ve savunma ağırlıklı bir futbol sergiledi. Beşiktaş'ı mümkün mertebe kitleyerek kontra ataklardan faydalanmaya çalışan Belçika temsilcisi, ilk 45 dakikada planlarının çoğunu başarıyla sahaya yansıttı. Siyah beyazlılar kapanan Brugge savunmasına karşın, Gökhan Töre dışında bir alternatif üretemeyince golsüz bir ilk yarı izledik.
Siyah beyazlılar, ikinci yarıya Ramon Motta'nın ayağından gelen mükemmel golle başladı. İlk düdükle beraber rakip kaleye yüklenen Beşiktaş'ta, Brugge savunmasının uzaklaştıramadığı topu Brezilyalı yıldız karşıladı. Motta daha sonra sol ayağıyla ceza alanı dışından kalecinin uzanamayacağı köşeye olağanüstü güzellikte bir şut çıkardı ve ağlarla buluşan meşin yuvarlak ikinci 45 dakikaya Slaven Bilic'in talebelerinin umutla başlamasını sağladı.
İlk devrenin önemli pozisyonlarından birinde Gökhan Töre yine başroldeydi. Sağ çizgiden aldığı pasla içeriye doğru yönelen genç yıldız, savunmaya rağmen dar açıdan sert bir şut çıkardı ancak kaleci köşeye iyi uzanarak topu kornere yolladı. Yine benzer bir durumda topla buluşan Demba Ba, rakiplerinin yakın markajına rağmen şutunu çekti ancak yandan az farkla dışarı çıktı.

Oyunun hakimi Beşiktaş olarak gözükmesine karşın, Club Brugge cephesi de ilk yarıda De Sutter'in gayretli oyunu sayesinde pozisyonlar yakaladı. 25'te De Bock'un sol taraftan sert ortasında ön direğe iyi hareketlenen golcü oyuncunun kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı. İlk maçta attığı enfes gol nedeniyle Belçika ekibinin özel önlem aldığı Gökhan, devre boyunca fazla üretken olamayınca taraflar soyunma odalarına golsüz eşitlikle gitti.

Golden sonra çehre değiştiren Brugge, tek forvet yerine ileri ucu üçleyerek gole tepki verdi. Bu değişimle beraber Tolga'nın kaledeki riskli hareketleri konuk ekibi cesaretlendirirken; son yarım saate girdiğimiz anlarda da beraberlik sayısı geldi. 61'de Simons'un uzun pasında savunmanın arkasına sarkan De Sutter, Tolga'nın kalesinden çıkmamasını fırsat bilerek önce topun kontrolünü sağladı, sonra da karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.
Reklam