Hoşgeldiniz!

alemi

Hayvan Belgeseli - Sıra Dışı Canlılar (Zeki Hayvanlar) 43:51
Hayvan Belgeseli - Sıra Dışı Canlılar (Zeki Hayvanlar) 1.425 izlenme - 9 yıl önce Bu belgesel canlıların geliştirdiği inanılmaz zekice taktikleri sizlerle buluşturuyor. 09.12.2015 günü gagarino kanalına yüklediğim 'Hayvan Belgeseli - Sıra Dışı Canlılar (Zeki Hayvanlar)' başlıklı videoyu izleyin. Kanalımıza ait diğer videolara ulaşmak ve güncel içerikleri takip etmek için www.izlesene.com/gagarino kanalımıza göz atabilir ve abone olabilirsiniz. Keyifli seyirler...
Yılanın Harman Olduğu Yer - Kanada 03:44
Yılanın Harman Olduğu Yer - Kanada 1.653 izlenme - 10 yıl önce Yılın bu zamanlarında Kanada'nın Manitoba eyaletinde yer alan Narcisse Yılan Mağaraları adlı mekanda elinizi nereye sallasanız yılana denk gelmekte. Narcisse’de bulunan yılanların sayısı, 1999 yılına dek 70 bin civarındaydı. Ancak o yıl yaşanan ani sıcaklık düşüşleri ve soğuk hava onbinlerce yılanın, mağaralara ulaşamadan ölmesine sebep oldu. Ayrıca yılanların göç yolu üzerinde bulunan 17 Numaralı Otoyol’da, her yıl binlerce yılanın ölümüne sebep oluyordu. Yılanların sayısındaki bu hızlı azalmanın ardından alınan önlemlerle, yılanların doğal yaşamı korunmaya çalışılıyor.
Farenin Kedi İle Karşılaşması 00:32
Farenin Kedi İle Karşılaşması 1.082 izlenme - 7 yıl önce Düşmanlıkları "Tom ve Jerry" isimli çizgi filme bile konu olan ezeli rakip kedi ile farenin sokak ortasında karşı karşıya gelmesi amatör kameraya böyle yansımış efendim.
Kağıttan Kendine Kuyruk Yapan Kuş 01:39
Kağıttan Kendine Kuyruk Yapan Kuş 1.635 izlenme - 10 yıl önce Kuyruğu kopmuş takıntılı kuş, kendine kağıtlardan kuyruk yapıyor...
Dağ Keçisinin Yaşam Mücadelesi 00:59
Dağ Keçisinin Yaşam Mücadelesi 1.186 izlenme - 7 yıl önce Kar leoparının saldırısına uğrayan burma boynuzlu dağ keçisi, suya atlayarak canını kurtardı. Kameraya yansıyan görüntüleri izliyoruz.
Gelincik, Martının Sırtına Çıkıp Hayatı Zindan Etti 02:04
Gelincik, Martının Sırtına Çıkıp Hayatı Zindan Etti 1.508 izlenme - 9 yıl önce Gelincik, zavallı martıya dakikalarca işte böyle saldırdı. Bir gelincik, denize girerek martının üzerine çıkarak saldırdı. Martı uzun mücadeleler sonrası kurtulmayı başardı.
Zebra aslanı ısırdı Hayvanlar Alemi 03:18
Zebra aslanı ısırdı Hayvanlar Alemi 817 izlenme - 6 yıl önce aslan sürüsü zebra avında aslan kavgası ve saldırısı belgeselleri ve en güncel aslan videoları için hayvanlar alemi kanalımıza abone olmayı unutmayın yeni videolar için beğeni ve yorum yapmanızı rica ederiz
Ceviz Yiyen Yavru Sincap 01:41
Ceviz Yiyen Yavru Sincap 1.133 izlenme - 10 yıl önce Yavru bir sincap, iki eli arasına almış cevizi oldukça sevimli bir şekilde yiyor.
Bakıcısına Arkadan Yaklaşıp Saldıran Tatlı Panda 00:38
Bakıcısına Arkadan Yaklaşıp Saldıran Tatlı Panda 1.179 izlenme - 7 yıl önce Panda, kordalılar şubesinden, memeliler sınıfından ve otçullar takımından bir hayvandır. Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvanın yavrusu yetişkininden bu kadar küçük olarak dünyaya gelmez – kangurular hariç. Yeni doğan pandalar her iki saatte bir emzirilme ihtiyacı duyarlar. Beslenme aralarında da anne genelde yavrularını bırakmaz, ön ayaklarının üstünde onları taşımaya devam eder. Hareket halindeyken de yavrularını nazikçe ağzında taşır. Yavrular üç aylık olduğunda yürümeye başlarlar. Panda yavrusu 1.5 yaşına geldiğinde 50 kg ağırlığına ulaşır ve bambu yiyebilecek kadar güçlü ve sert dişlere sahip olur. Artık onun için annesinin yanından ayrılma vakti gelmiştir. Yetişkin pandaların çoğu yalnız yaşamayı tercih eder. Doğrusu pek de bir araya gelecek zaman bulamazlar, çünkü bu yavaş hareket eden hayvanlar günün 14 saatini bambu yiyerek geçirirler. Vahşi hayatta 1000, hayvanat bahçelerinde ise 100 kadar panda kaldığı sanılmaktadır. Artık nesli tükenmekte olan pandaların çoğu bambu ormanlarının yoğun olduğu Çin'in güneybatısındaki sisli, yağmurlu dağ eteklerinde yaşamayı tercih eder. Pandalar bambu filizleri ve yapraklarından başka neredeyse hiçbir şey yemezler. Bazen balık ve diğer küçük hayvanlarla beslenebilirler, ama bambu, pandaların menüsünün ™'unu oluşturur. Pandalar çok yerler, hızlı yerler ve günlerinin 12 saatini yemeğe ayırırlar. Bunun sebebi şudur: yediklerinin yalnızca beşte birini sindirebilirler. Ayrıca bambu da pek besleyici sayılmaz. Bambunun sadece filizleri ve yaprakları değerli kısımlarıdır, bu yüzden yetişkin pandalar da sadece bu bölümlerle ilgilenir. Sağlıklı kalabilmeleri için bu 12 saat içinde kendi ağırlıklarının 'i kadar yemeleri gerekir, bu yüzden de hızlı yerler. Pandaların azıdişleri çok geniş ve düzdür. Bu dişlerin şekli sayesinde bambu filizlerini, köklerini ve yapraklarını parçalayabilirler. Ön ayak bileklerinin kemikleri çok güçlüdür. Yiyeceklerini düzgün bir şekilde parçalayabilmek için önce bitkiyi ön ayaklarıyla sıkıca tutarlar. Bazen pandaların bulunduğu alandaki tüm bambular doğal nedenlerle öldüğü zaman pandalar da açlıktan ölüyor, çünkü bambuların büyüyüp geliştiği diğer alanları bulamıyorlar. Çin hükümetinin yetkilileri ve bilim adamları pandaların hayatına devam edebilmesi için çalışmaya ve fikir üretmeye devam ediyor. Pandalar biraz utangaç yaratıklardır, insanların bulunduğu bölgelere pek girmek istemezler. Bu da onların yaşam alanını oldukça kısıtlar. Ne yazık ki insanlar dağlarda daha yüksek yerlere yerleşmeye devam ettikçe pandaların yaşam alanı da küçülmeye devam ediyor. 4 Şubat'ta nesli tükenmekte olan pandalar için Dünya Pandalar Günü etkinliği düzenlenmektedir.
Dünyanın En Keyifli Balık Avı 02:42
Dünyanın En Keyifli Balık Avı 1.344 izlenme - 9 yıl önce Balık, balık avı veya amatör balıkçılık, adını her ne koyarsak koyalım; denizlerimizi kirletmeyelim, sezon kısıtlamalarına ve balık boyu limitlerini gözeterek av yapalım. Gelecek nesilleri bu hobi'den mahrum bırakmamak ve balık türlerinin sularımızdaki yaşantılarını sürdürebilmeleri açısından bu gereklidir. Centilmence ve sportmence bir balık avı için, rastgele!
10 Milyon Yıllık Gliptodon Bulundu 01:30
10 Milyon Yıllık Gliptodon Bulundu 1.109 izlenme - 8 yıl önce Arjantin'de tarih öncesi bir yaratığa ait hayvan kalıntısı bulundu. Başkent Buenos Aires'te bir nehir üzerinde bulunan kalıntı üzerinde incelemelerde bulunan bilim insanları, bulunan fosilin glyptodont türünün bir yumurtasına ait olabileceğini açıkladı. Bernadino Rivadavia Doğa Bilimleri Müzesi'nden paleontolog Alejandro Kramarz AFP'ye verdiği demeçte, 'Hiç şüphe yok ki bu fosilin bir glyptodonta ait olduğunu söyleyebiliriz. Binlerce yıl öncesinden soyu tükenmiş hayvanların fosilleri bu bölgede çok yaygın olarak bulunmaktadır ' dedi. Bulunan fosilin bir metre yükseklikte ve iki metre uzunlukta olduğu tespit edildi. Bulunan fosilin en az 10 bin yıllık olduğu tahmin edilmektedir. Armadilloların ataları olarak kabul edilen glyptodontların bir zırh şeklinde ve bir tona yakın kabukları bulunmaktadır.
Girdiği İlişki Sonrası Kalp Krizi Geçiren Horoz 00:18
Girdiği İlişki Sonrası Kalp Krizi Geçiren Horoz 916 izlenme - 6 yıl önce Girdiği ilişki sonrası kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren yadigar isimli horozun kameraya yansıyan görüntülerini izliyoruz.
Gaz Çıkaran Köpeğe, Kedinin Kusarak Tepki Vermesi 00:15
Gaz Çıkaran Köpeğe, Kedinin Kusarak Tepki Vermesi 1.051 izlenme - 5 yıl önce Ev içerisinde yerde uzanıp keyif çatan köpek gaz çıkarmaya başlayınca, aynı evde yaşayan kedi ise bu olaya kusarak tepki göstermiş.
Sahibini Bıçaklı Saldırgandan Koruyan K9 Köpeği 01:41
Sahibini Bıçaklı Saldırgandan Koruyan K9 Köpeği 1.249 izlenme - 8 yıl önce Sahibini bıçaklı saldırgandan koruyan K9 köpeği. K9 köpek, koruma, bomba, narkotik, bodyguard, iz takibi, asayiş, askeri ve polis köpeği gibi eğitimler almış olan bir köpektir. K9 köpek terimi genellikle Alman çoban köpeğiyle karıştırılmaktadır. Ancak bu doğru bir inanış değildir. Değişik ırklardan köpekler K9 olarak eğitilebilir. Ancak bunun belli standartları vardır. K9 köpek hangi ırklardan olur? K9 köpekler asayiş ve koruma görevi yapmak için ve arama görevi yapmak için eğitilebilir. Asayiş köpeği olarak eğitilecek köpeklerin sahip olması gereken özellikler ise; Vücut ölçüleri: Bu köpeklerin vücut ölçüleri fazla iri olmamalı, fakat çok küçükte olmamalıdır. En ideal büyüklük 25-50 kg arasındaki köpeklerdir. Büyük köpekler hantal yapıda olduğundan, dar yerlerden geçerken zorlanır ve bunları zapt etmek güç olur. Bu tür köpeklerde kalça displazi riski daha fazladır. Küçük köpeklerde ise, caydırıcılık mümkün olmaz. Yaygın olarak asayişte K9 köpek olarak kullanılan köpek ırkları ise; Alman çoban köpeği, dev snautzer, doberman, Belçika çoban köpeği, Belçika malinois, boxer, rottweiller cinsi köpeklerdir. İtaat kapasitesi: Bu görev için kullanılacak köpeklerin itaat etme özelliği yüksek olmalıdır. Burada itaatsiz olanlar ve itaat eğitimini tamamlamamış olan köpekler kullanılmaz. Bu yüzden pitbull, kangal, Sibirya kurdu gibi köpek ırklarının itaat eğitimi almakta zorlanması nedeniyle bu görevler için uygun görülmezler. Genel görünüm: K9 köpek denildiğinde, insanlar iyi eğitim almış, görünümü güzel köpekleri düşünürler. Bu insanlar için saygınlık ve ciddiyettir. Bu özellikler bir arada olmadığında, düşünceler bu yönde olmaz. K9 köpek itaat etmez, sahibini dinlemezse, saygınlığı kalmaz. Görünüm olarak köpeğin kusuru varsa, buda aynı etkiyi yapacaktır. Bu nedenle dış görünüm oldukça önemlidir. Köpekte kusurlar bulunmamalıdır. Vücut sağlığı: Bu köpeklerin görevlerini yapmalarını engelleyecek sağlık sorunları olmamalıdır. Ancak tedavisi olan sağlık sorunları varsa, tedaviden sonra doktor onayıyla eğitilebilirler. Bu köpekler seçilmiş bile olsalar, belli aralıklarla veteriner kontrollerinden geçmelidir. Daha sonradan olabilecek hastalıkların belirlenmesi açısından, bu oldukça önemlidir. Psikolojik durum: Köpekler doğumdan sonra 3 haftadan 3 aya kadar sosyalleşme süreci geçirirler. Bu dönemden sonra köpeklerin insanlara, diğer hayvanlara alışması oldukça zordur. Köpeklerin karakterleri ise, 18 aylık olduğunda oturur. Bu süreçte kötü deneyimler yaşayan köpekler, istenmeyen davranış şekilleri sergileyebilir, sahibine ve başkalarına zarar verecek hareketler yapabilir. Bu nedenle K9 köpek olarak eğitim verilecek köpekler, küçük yaşlarda eğitilmelidir. Yaş: Koruma ve asayiş görevi için kullanılacak K9 köpekler, en erken 1 yaşında görev yapmaya başlarlar. Bundan itibaren 9-10 yaşına kadar görevlerine devam ederler. Bu yaştan sonra görevden alınmaları gerekir. Özellikle koruma görevi yapmış olanlar, daha fazla yıprandığından erken yaşta ölürler. En doğrusu görevleri bittikten sonra bir çiftlikte yaşamalarıdır. Oyunculuk: Bu köpekler arama için yetiştirileceklerse, herhangi bir oyuncak ya da topla oynama konusunda hırslı olan köpekler arasından seçilir. Bu tür köpekler nadir bulunmaktadır. K9 köpek için uygun olan ırklar arasından bile sadece % 10'u buna uygundur. Bu yüzden köpekler özenle seçilmeli ve önyargılı olunmamalıdır. K9 köpek eğitmenlerinin özellikleri nelerdir? Her şeyden önce köpek eğitimini ve bakımını seven, sabırlı kişiler eğitimci olabilir. Disiplinli ve düzenli çalışan, alkol kullanmayan, kötü alışkanlığı olmayan, köpekle iyi bir diyalog kurabilecek, sevgiyle yaklaşacak kişiler K9 köpek eğitmeni olmalıdır. Köpek eğitimi verecek kişiler geçerli bir sertifikaya sahip olmalıdır. En az 1 yıl süreyle köpek eğitimi alanında tecrübesi bulunmalıdır. Ayrıca vücudunda özrü ve sakatlığı olmamalıdır. Bu kişiler her altı ayda bir köpeklerden insanlara geçebilecek hastalıklar açısından, sağlık kontrollerinden geçmelidir.
Değişik Tepkiler Veren Çılgın Keçi 01:27
Değişik Tepkiler Veren Çılgın Keçi 1.500 izlenme - 10 yıl önce Dili sürekli dışarıda garip sesler çıkaran heyecanlı keçi.Bu keçinin amacı ne anlayamadım.Bu komik anları hep birlikte izliyoruz...
Sokaktaki Kediyi Kartalın Avlaması 00:27
Sokaktaki Kediyi Kartalın Avlaması 1.119 izlenme - 7 yıl önce Kadın iki kuşun kavga ettiğini görünce görüntüleri almaya çalışıyor.Bu arada yerde hareketsiz duran bir kartalın görüntüsünü çekerken onun birden uçarken pençeleriyle götürdüğü kediyi görüntülüyor.
Uçan Kanatlı Civcivler! 00:41
Uçan Kanatlı Civcivler! 921 izlenme - 10 yıl önce Bir firma ürünleri için civcivlere kanat takıp uçurdu.
Ata Hallenen Köpeğin Hazin Sonu 00:23
Ata Hallenen Köpeğin Hazin Sonu 945 izlenme - 6 yıl önce Bir çiftlikte ata hallenmeye çalışan şapşik köpek sessiz atın çiftesini yiyince neye uğradığını şaşırmış.
Kaplumbağa Yemeye Çalışan Timsahın Zor Anları 03:29
Kaplumbağa Yemeye Çalışan Timsahın Zor Anları 1.081 izlenme - 7 yıl önce Koca bir timsah büyükçe bir kaplumbağayı eviriyor çeviriyor ama yutamıyor. Ufak tefek yaralarla kurtulduğunu ümit ettiğimiz kaplumbağa ve timsahın görüntülerini izliyoruz.
Çocuğu Kovalayan Öfkeli Horoz 00:19
Çocuğu Kovalayan Öfkeli Horoz 961 izlenme - 6 yıl önce Öfkeli bir horozun çiftlikte küçük çocuğu kovalaması kameraya böyle yansımış. Sosyal medyada hızla yayılan görüntü izleyenlerin beğenisini kazanmış.
Ağır Çekimde Kanguru Kavgası 00:58
Ağır Çekimde Kanguru Kavgası 1.023 izlenme - 7 yıl önce Avustralya'da bir ormanlık bölgede kavga eden iki kangurunun ağır çekimdeki görüntülerini izliyoruz efendim.
Emu Kuşunu Yakalama Taktiği 02:18
Emu Kuşunu Yakalama Taktiği 1.492 izlenme - 10 yıl önce Emu, Avustralya’nın en büyük kuşudur. Boyu 2.10 metreyi bulabilir. Emu kuşu uçamaz fakat yüzebilir ve karada 65 kilometre hızla koşabilir
Eşek Arısının Büyüleyici Doğum Anı 02:27
Eşek Arısının Büyüleyici Doğum Anı 1.148 izlenme - 8 yıl önce Eşek Arısının Büyüleyici Doğum Anı Yakın çekimle bir eşek arısının dünyaya geldiği o büyüleyici an kameralar tarafından kaydedildi.
Koyun Sürüsüne Çobanlık Yapan Eşek 00:32
Koyun Sürüsüne Çobanlık Yapan Eşek 1.100 izlenme - 7 yıl önce Koyun sürüsünü hiç izlediniz mi bilmem? Önde eşek, arkasında eğer sürüde keçi varsa keçi, yoksa eşeğin arkasından giden koyunlar, sürünün çevresinde sürüyü kontrol eden çoban köpekleri.
Sevimli Dostlarımız Kediler 02:35
Sevimli Dostlarımız Kediler 1.049 izlenme - 12 yıl önce Müzik Yanni - Love is blue
Yüzmekten Yorulan Yavru Kuğular 01:43
Yüzmekten Yorulan Yavru Kuğular 863 izlenme - 10 yıl önce Göl üzerinde annelerinin peşinden yüzerken yorulan bebek kuğuların çözümü.
Kara Mamba Yılanının Yumurtadan Çıkış Anı 03:54
Kara Mamba Yılanının Yumurtadan Çıkış Anı 1.063 izlenme - 7 yıl önce Kara mamba (Dendroaspis polylepis), Elapidae familyasından son derece saldırgan ve zehirli bir yılan türü. Anavatanı Afrika olup, dünyanın ikinci en uzun zehirli yılanıdır. Erişkin kara mambaların ortalama boyu 2,5 metre civarındadır. En büyükleri ise 4,5 metre kadar olabilirler. Kara mambalar isimlerini zeytin yeşiline çalan vücut renklerinden değil, ağızlarının içindeki siyah renkden alırlar. Kara mambanın karada yaşayan en hızlı yılan olduğu bilinmektedir. İddialara göre saatte 20 km. civarı bir hıza ulaşabilir. Kara mambanın tek bir ısırığı 100 civarı insanı öldürmeye yetecek kadar zehir içerir. Gerekli panzehir uygulanmadığı zaman ölüm kesindir. Ölüm oranı yüzde yüz olan tek yılandır. Kara mamba son derece agresif bir yılandır. Kendini tehdit altında hissettiği zaman çoğu yılanın aksine kaçmak yerine saldıracaktır. Kara mamba saldırı pozisyonu aldığı zaman boynunu düzleştirir, yüksek sesle tıslar ve siyah ağzı ile dişlerini gösterir. Vücudunun üçte biri kadar uzaklığa saldırabilir. Bu da yaklaşık olarak 1.20 metreye denk gelmektedir. Bu sayede birçok yılanın aksine kafa ve vücuda saldırır. Rahatsız edilmedikleri sürece inlerinde uzun zaman kalırlar. Kara mambalar hem gündüz hem gece aktif olarak avlanan yılanlardır. Kara mamba küçük hayvanları avlarken bir kez ısırır ve geri çekilerek avının felç geçirmesini bekler. Fakat avı bir kuş olduğu zaman ısırır ve avının uçmasına engel olmak için avını bırakmaz. Kara mamba'nın nörotoksik zehri doğadaki en etkili zehirlerden biridir. Sinir sistemini etkiler ve kişiyi paralize eder. Birey bilek ya da parmaktan ısırıldıysa, zehir insanı dört saatte öldürebilir, ama yüz ya da gövdeden alınan bir ısırık insanı 20 dakikada öldürebilir. Tek bir ısırıkta zerk edilen zehir devasa boyutlarda olabilir, acilen panzehirle tedavi edilmezse, 10 ila 20 mg. arası insanlar için öldürücü olabilir. Kara mamba bir ısırışta 100 ila 400 mg. arası zehir zerk edebilir. Yol kenarında duran bir kara mamba, seyahat halindeki arabalara saldırabilmekte, araç sürücüsü camı açık seyahat ediyorsa ne olduğunu bile anlamadan ısırılabilmektedir. Yumurtayla ürerler yavruları 36-60 cm arasıdır ve bir sıçanı yutabilir. Dişi kara mamba 9-14 yumurta bırakır, yumurtaların uzunluğu 7.5 cm dir. Yavrular çok çabuk büyür, Kara mamba'nın 1 yılda 1.8 m ye çıktığı görülmüştür.
Su Aygırı'nın Diş Temizliği 01:01
Su Aygırı'nın Diş Temizliği 1.095 izlenme - 8 yıl önce Su Aygırı'nın Diş Temizliği Diş temizliği konusunda oldukça hassas olan su aygırı dişlerini temizlerken böyle görüntülendi
Tüm Zamanların En Sevimli Yavrusu: Koala Joey 02:30
Tüm Zamanların En Sevimli Yavrusu: Koala Joey 1.225 izlenme - 9 yıl önce Sydney'in Symbio Wildlife parkı hayvan bakıcıları bu sevimli koalayı kendi bebekleri gibi sevip, bakıyorlar. Bu videodan sonra evde koala besleme isteğiniz tavan yapabilir!