Hoşgeldiniz!

2017 ve 2018'in Netflix Komedi Filmleri

İşte Netlfix komedi filmlerinin en güzel örnekleri!

Son yılların adından sıkça söz ettiren dizi-film platformu Netflix, diğer türlerde olduğu gibi, komedi alanında da oldukça başarılı içerikler üretiyor. Biz de Netflix'in 2017 ve 2018 yıllarında yayınlanan en eğlenceli komedi filmlerini sizler için derleyerek keyifli bir liste haline getirdik.

Netflix filmleriyle ilgili diğer popüler listelerimizeyse aşağıdan ulaşabilirsiniz:

İzlemeyi Heyecanla Beklediğimiz 2019 Netflix Filmleri
IMDb Puanlarına Göre En İyi Netflix Filmleri

1. Sierra Burgess Is a Loser (2018)

sierra burgess is a loser

Oyuncular: Shannon Purser, Kristine Froseth, Noah Centineo

Tür: Komedi, Dram Romantik

Sierra Burgess Is a Loser Konusu: 2018 yapımı Netflix romantik komedi filmi Sierra Burgess Is a Loser, ünlü Fransız tiyatro oyunu Cyrano de Bergerac’ın modern bir anlatımı. Eğlenceli senaryosu ve başarılı genç oyuncu kadrosu ile beğeni toplamış olmasına rağmen film, ana karakterin karakteri dolayısıyla eleştiri de almıştır.

Sierra Burgess (Shannon Purser), akıllı ve kendi halinde bir lise öğrencisidir. Fiziksel açıdan toplum tarafından güzel kabul edilmeyen genç kız, sevgi dolu bir kişiliğe sahiptir. Okulun popüler ve güzel kızı Veronica (Kristine Froseth), Sierra’nın tam tersi bir kişiliğe sahiptir ve başta Sierra olmak üzere birçok öğrenci ile sürekli dalga geçmektedir. Bir gün, Veronica’dan hoşlanan Jamey (Noah Centineo) adında yakışıklı bir genç, genç kızdan telefon numarasını ister. Veronica da Jamey ile dalga geçebilmek için başkasının numarasını verir, verdiği numara ise Sierra’nınkidir.

2. The Package (2018)

the package

Oyuncular: Daniel Doheny, Geraldine Viswanathan, Sadie Calvano,  Luke Spencer Roberts

Tür: Komedi

The Package Konusu: Kara mizah türündeki, 2018 yapımı Netflix komedi filmi The Package, genç bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Film, prodüksiyon aşamasındayken meydana getirmiş olduğu “Emoji” krizi ile de adından oldukça söz ettirmiştir.

Sıkı dost olan bir grup genç, bahar tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilmek adına bir kamp gezisi yapmaya karar verir. Her şey planladıkları gibi gitmekteyken başlarına gelen talihsiz olay sonucu, arkadaşlarından biri bir kaza geçirir ve geride kalanlar için zamana karşı bir mücadele başlar. İtibarları dâhil her şeylerini riske atan dört genç, en değerli parçasını kaybetmiş olan arkadaşlarını tekrar eksiksiz hale getirmek adına sıkı bir mücadeleye atılırlar.

3. Father of the Year (2018)

father of the year

Oyuncular: David Spade, Nat Faxon, Joey Bragg, Matt Shively

Tür: Komedi

Father of the Year Konusu: Father of the Year, 2018'in en iyi Netflix komedi filmleri listelerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Film, iki sıradışı babanın eğlenceli hikayesini anlatmaktadır. 

Üniversiteden başarı ile mezun olmuş olan Ben (Joey Bragg), New York’a taşınmadan önce sorunlu ve hayatta başarısız bir insan olan babasını ziyarete gider. Aynı gece, Larry (Matt Shively) adlı arkadaşı ile buluşan genç adam arkadaşı ile, hangisinin babasının dövüşte galip gelebileceği hakkında hararetli bir tartışmaya girer. Ben’in başarısız babası Wayne’in (David Spade), gençlerin konuşmasına şahit olması olayları karmaşıklaştırır. Duyduklarının ardından, alkolün de etkisi ile kendisini kaybeden Wayne, beklenmedik bir anda Larry’nin babası Mardy’nin (Nat Faxon) kapısını çalar ve kaos başlar.

4. Alex Strangelove (2018)

alex strangelove

Oyuncular: Daniel Doheny, Antonio Marziale, Madeline Weinstein

Tür: Komedi, Dram, Romantik

Alex Strangelove Konusu: Alex Strangelove, 2018 yapımı Netflix romantik komedi filmidir. Film, eğlenceli konusu ile izleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştır. En çok izlenen Netflix komedi filmlerinden olan Alex Strangelove'ın ilk gösterimi, 2018 San Francisco Uluslararası Film Festivali’nde yapılmıştır.

Lise öğrencisi Alex Truelove’ın (Daniel Doheny), en yakın arkadaşı Claire (Madeline Weinstein) ile olan arkadaşlığı uzun bir süredir devam etmektedir. İkili, genç kızın annesinin hastalığı dolayısıyla geçirmekte olduğu zor süreç sırasında yakınlaşır. Bu yakınlaşmanın sonucunda Alex ve Claire sevgili olmaya karar verir. Sevgilisi Claire ile ilişkisinin iyi gittiği sıralarda Alex, katıldığı bir partide, eşcinsel olan Elliot (Antonio Marziale) ile tanışır ve kısa süre sonra genç adama karşı duygular beslemeye başlar. Claire ve Elliot arasında kalan Alex, kendi cinsel kimliğini sorgulamaya başlayacaktır.

5. Like Father (2018)

like father

Oyuncular: Kristen Bell, Kelsey Grammer, Seth Roger

Tür: Komedi, Dram

Like Father Konusu: Ünlü oyuncu Kristen Bell’in başrolünde olduğu, 2018 yapımı Netflix komedi filmi Like Father, izleyenleri hem güldürüyor; hem de izleyenlere duygusal anlar yaşatıyor. Filmde, işkolik bir kadın ve yıllardır görüşmediği babasının hikayesi anlatılıyor.

Tek aşkı işi olan Rachel Hamilton (Kristen Bell), hayatının bütün odağını kariyerine yönlendirmiştir. Bu sayede işinde oldukça başarılı olan Rachel’ın hayatına işinden başka bir aşk girer ve ikili evlenmeye karar verir. Fakat genç kadın kendi düğününde bile işten ayrı kalamaz. Bu yüzden müstakbel eşi tarafından, bütün davetlilerin ve davetli olmayan babası Harry’nin (Kelsey Grammer) önünde, terk edilir. Bu olaydan sonra derin bir çöküş dönemine giren kadına, babası yardım etmek istemektedir. Babası Harry’yle görüşmeyi reddeden Rachel, adamdan kaçmaya çalışırken, kaza eseri hayalindeki balayı tatiline çıkacaktır, ufak bir sürprizle birlikte.

6. Ibiza (2018)

ibiza

Oyuncular: Gillian Jacobs, Vanessa Bayer, Phoebe Robinson

Tür: Komedi, Romantik

Ibiza Konusu: 2018 Netflix komedi filmlerinin en sevilenlerinden olan Ibiza, eğlenceli konusu ile izleyenlerin beğenisini toplamıştır. Film, üç kız arkadaşın aşk ve macera dolu yolculuğunu konu almaktadır.

Önemli bir iş toplantısı için İspanya’ya gönderilen Harper’ın (Gillian Jacobs), yolculuk boyunca tek odağı işi olacaktır. Ancak genç kadının parti delisi arkadaşları Nikki (Vanessa Bayer) ve Leah (Phoebe Robinson), onun arkasından Barselona’ya giderler. İkili, ikna yeteneklerini kullanarak Harper’ı genç ve yakışıklı bir DJ’in peşinden gitmeye ikna eder ve böylece üç kafadar, iş gezisini ekerek genç adamın peşinden İbiza’ya doğru, macera dolu bir yolculuğa çıkar.

7. When We First Met / İlk Tanıştığımız Gece (2018)

when we first met

Oyuncular: Adam DeVine, Alexandra Daddario, Robbie Amell

Tür: Komedi, Fantastik, Romantik

When We First Met Konusu: 2018 yapımı Netflix romantik komedi filmi When We First Met, başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip. Film, konusu ve konunun akış şekli ile eleştirmenlerden farklı yorumlar almış olsa da, eğlenceli ve sürükleyici senaryosuyla izleyenlerin beğenisini kazanmıştır.

Avery Martin (Alexandra Daddario), Noah Ashby (Adam DeVine) ile üç yıldır arkadaştır. Genç kadın ile partneri Ethan’ın (Robbie Amell) nişan partisinde Noah, üç yıl önce bir Cadılar Bayramı partisinde Avery ile nasıl tanıştıklarını düşünmeye başlar. Noah, Avery ile tanışmalarından sonra genç kadına aşık olmuştur. Ancak genç kadın Noah’yı arkadaşı olarak görmüş ve Ethan’a aşık olmuştur. Genç kadının nişanlanmasına üzülen Noah, geçmişe dönerek her şeyi değiştirmeye çalışacağı fantastik bir yolculuğa atılacaktır.

8. Naked / Yine Çıplak (2017)

naked

Oyuncular: Marlon Wayans, Regina Hall

Tür: Komedi, Fantastik, Romantik

Naked Konusu: 2017 yılının en sevilen Netflix komedi filmlerinden biri olan Naked, bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmezi olan bir konu ve komedi türündeki senaryosu ile bir çok farklı türün tutkunlarını bir arada toplamayı başarıyor. 2000 yılında yayınlanan İsveç yapımı Naken adlı filmin tekrar çekimi niteliğini taşıyan Naked, izlenmesi gereken komedi filmleri arasında yer alıyor.

Evlenmekten korkan ve gergin biri olan vekil öğretmen Rob Anderson’ın (Marlon Wayans), nişanlısı Megan Swope (Regina Hall) ile evleneceği gün gelip çatar. Düğünden bir gece önce, en yakın arkadaşı ile eğlenmeye giden genç adam, sabah gözlerini açtığında kendisini çıplak bir şekilde, evleneceği kiliseden uzakta ve bir otelin asansöründe bulur. Asansörden kurtarılan adam, çıplak olduğu için tutuklanır fakat daha sonra zamanda geriye yuvarlanarak gözlerini tekrar asansörde açar. Ne olduğunu çözmeye çalışan Rob, düğün gününde her şeyi doğru yapıncaya kadar çıkamayacağı bir döngünün içinde kısılı kalmıştır.

9. The Meyerowitz Stories (New and Selected) / Meyerowitz Hikâyeleri (Yeni ve Seçilmiş) (2017)

The Meyerowitz Stories New and Selected

Oyuncular: Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Emma Thompson, Elizabeth Marvel

Tür: Komedi, Dram

The Meyerowitz Stories (New and Selected) Konusu: Ünlü oyunculardan oluşan başarılı bir kadroya sahip The Meyerowitz Stories (New and Selected), Netflix’in en iyi komedi filmleri arasında yer almaktadır. Eleştirmenlerden ve seyircilerden olumlu yorumlar almış olan film, seçilmiş sinemalarda da, belli bir süre boyunca gösterilmiştir. Başarılı komedi filmi, biri 2017 Cannes Film Festivali’nde kazandığı Palm Dog ödülü olmak üzere, toplamda 4 ödül sahibi olmuştur.

Eşinden ayrılan Danny Meyerowitz (Adam Sandler), emekli sanat profesörü ve heykeltraş olan babası Harold (Dustin Hoffman) ve üçüncü eşi Maureen’in (Emma Thompson) yanına taşınır. Jean (Elizabeth Marvel) ve Matthew (Ben Stiller) adında iki küçük kardeşe sahip olan Danny’nin ailesi, tümüyle kopmuş ve dağılmıştır. Birbirlerinden kopmuş bu üç kardeş, babalarının yeni sanatsal çalışmasının kutlanacağı bir etkinlik için, New York’da bir araya gelir.

10. I Don’t Feel at Home in This World Anymore / Bu Benim Dünyam Değil (2017)

I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Oyuncular: Melanie Lynskey, Elijah Wood, David You

Tür: Komedi, Suç, Dram, Gerilim

I Don’t Feel at Home in This World Anymore Konusu: Netflix’in en başarılı komedilerinin arasında ilk sıralarda yer alan I Don’t Feel at Home in This World Anymore, muhteşem bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Film, seyircilerden övgüler almış ve büyük başarı sahibi olmuştur. İlk gösterimi 2017 Sundance Film Festivali’nde yapılan I Don’t Feel at Home in This World Anymore, festivalde Drama dalında Jüri Ödülü'nü almaya da hak kazanmıştır. Filmin toplamda 3 ödülü ve 3 adaylığı bulunmaktadır.

Depresif bir kadın olan Ruth (Melanie Lynskey), işte geçirdiği kötü bir günün ardından eve geldiğinde, evine hırsız girmiş olduğunu fark eder. Polise durumu bildirmesine rağmen olay çözülmez. Bu da yetmezmiş gibi Ruth, destek almaya çalıştığı polis memuru tarafından suçlanır. Olayı kendi araştırmaya başlayan Ruth, işi bir adım daha ileri götürerek, ilginç bir adam olan komşusu Tony (Elijah Wood) ile birlikte hırsızları yakalama savaşına girer. Fakat kısa bir süre sonra ikili, kendilerini azılı suçluların arasında ve büyük bir tehlikenin ortasında bulur.

11. The Last Laugh (2019) (BONUS)

the last laugh

Oyuncular: Chevy Chase, Richard Dreyfuss, Andie MacDowell

Tür: Komedi

The Last Laugh Konusu: 70’li yılların ünlü Amerikalı yıldızları Chevy Chase ve Richard Drefuss’ın başrollerini paylaştıkları bu yepyeni Netflix komedi filminde, usta oyunculara güzel oyuncu Andie MacDowell eşlik etmektedir. Netflix'in en yeni komedi filmlerinden olan 2019 yapımı The Last Laugh, eski menajerinin baskısı ile sahnelere geri dönmeye karar veren bir komedyenin hikayesini anlatmaktadır.

Al Hart (Chevy Chase), geçmişinde yetenek avcılığı yapmış olan, emekli bir menajerdir. Yaşlı adam, 50 yıl önce şov dünyasından elini eteğini çekmiş olan eski müşterisi Buddy Green (Richard Dreyfuss) ile, yıllar sonra tekrar görüşme şansını yakalar. Bir aile kurabilmek adına komedyenlik kariyerinden vazgeçmiş olan Buddy, yıllarca sahnelerden uzak kalmış ve bunun burukluğunu içinde hep yaşamıştır. Karşılaşmalarını değerlendirmek isteyen Al, yaşlı komedyene reddedemeyeceği bir teklifte bulunur ve tüm ülkeyi gezmelerini gerektirecek son bir komedi şovu turuna çıkmalarını önerir. Başlarda teklife sıcak bakmayan yaşlı adam, sahnelerine olan özleme yenik düşer ve ikili eğlence dolu bir yolculuğa adım atar.