Hoşgeldiniz!

Uzay Videoları

İlginç Uzay Videoları

NASA Antares Roketinin Fırlatma Sonrası İnfilak Etmesi 03:33
NASA Antares Roketinin Fırlatma Sonrası İnfilak Etmesi Uluslararası uzay istasyonuna karg taşıyan Antares roketi 28 Ekim 2014 tarihinde insansız olarak gerçleştirilen fırlatma esnasında kalkışından birkaç saniye sonrasında infilak ederek fırlatma rampasına geri düşüyor. Fıtratında düşmek varmış ne diyelim. Hala iş güvenliği konusunda bir arpa yol alamamış ülkemiz bir yüzyıl daha roket falan uğraşmaz umarım. Lockheed Martin füzyon reaktörünü geliştirdiğinde bu görüntüler ileride nostalji olacak. Hemen küfretmeyin.
Dünyanın Uzaydan Kaydedilen Bir Gecesi 01:01
Dünyanın Uzaydan Kaydedilen Bir Gecesi Dünya'nın uzaydan bir gecesinin görüntüsü gerçekten ışıklar muhteşem, galiba videonun bir yerinde fırtına gözlenmekte.
Uzaydan Türkiye'nin Muhteşem Görünümü 00:51
Uzaydan Türkiye'nin Muhteşem Görünümü NASA astronotu Jeff Williams'ın Uluslararası Uzay İstasyonundaki görevi sırasında 400 km yukarıdan çektiği Türkiye görüntüleri.
Nasa Uzayda Kaydettiği Gizemli Sesler 07:01
Nasa Uzayda Kaydettiği Gizemli Sesler NASA'nın kaydettiği 'uzay sesi' güneş sistemindeki gezegenlerin, uyduların ve gezegenlerin halkalarının kaydedildikten sesleri duyanlara bambaşka bir deneyim yaşatıyor.İlk duyulduğunda insanı ürtküten sesler bir süre sonra gizemli bir bestenin melodileri gibi geliyor insan kulağına.İşte NASA'nın yıllardır uzayda dolaşan araçlarının değişik gezegenlerde kaydettiği sesler.
Challenger Uzay Mekiğinin Havada İnfilak Etmesi 05:53
Challenger Uzay Mekiğinin Havada İnfilak Etmesi Arkadaşlar uzay tarihinin en trajik kazalarından birinin görüntülerini sizlerle paylaşmayı bir borç bilirim kendi adıma çünkü bilim adına insanlığın geleceği adına verilmiş değerli hayatlardır... Olay şu şekilde olmuştur: Amerikan Uzay Programı çerçevesinde geliştirilen beş uzay mekiğinden biridir Challenger. Challenger 51-l, nasa’nın sts programının 25. göreviydi ve 28 ocak 1986’da yedi kişilik mürettabatıyla yola çıkmıştır. Mekikte bulunan mürettabatın isimleri aynen şöyledir: Franics R. Scobee Michael J. Smith Ronald E. Mcnair Ellison S. Onizuka Judith A. Resnik Gregory B. Jarvis Sharon Christa Mcauliffe Challenger masmavi gökyüzüne doğru kalkış yaptıktan 73 saniye sonra beklenmedik bir olayla birlikte havada mürettabatıyla birlikte infilak etti.Mekikte bulunan mürettabatlardan hiç birisi kurtulamadı. 7 kişilik mürettebatın ölümü Amerika’yı ve zamanın başkanını yasa boğdu. Başkan Ronald Reagan, “Bu sabah onları son kez gördüğümüz anı, uzay yolculuğuna hazırlanışlarını ve bize el sallamalarını asla unutmayacağız. Astronotlar dünyadan ayrılıp Tanrı’ya kavuştu,” diye konuştu. Ölen astronotlar arasında sıradan bir vatandaş da vardı. Christa McAuliffe uzaya gidecek ilk öğretmen olarak seçilmişti. Kazayı Amerika’nın her yerinden öğrenciler de izliyordu. Valerie Neal Washington’daki Smithsonian Hava ve Uzay Müzesi’nde insanlı uzay uçuşları bölümü küratörü. Neal 1980’lerin ortasında halkın uzay yolculuklarının sıradanlaştığını düşündüğünü söylüyor. Uzman, “Uzay dolmuşu o ana kadar 24 kez uçmuştu ve hiçbir büyük felaket yaşanmamıştı. Uzay uçuşları halkın gözünde sıradanlaşmış, fazla ilgi görmez olmuştu. Uzaya uçuş her zaman deney amaçlı ve yüksek riskli olarak biliniyordu,” diyor. Challenger kazasından sonra NASA bir güvenlik dairesi kurdu ve başka önlemler de aldı. En önemlisi tek de parça roket atıcının yeniden tasarlanması oldu. Böylece Challenger’ın infilakına neden olan hata ortadan kaldırıldı. Challenger faciasından altı yıl sonra NASA, Endeavour adlı yeni uzay mekiğini kullanmaya başlamıştır. Sayfada bulunan göt ve meme videolarından sıkılan arkadaşlar için paylaşıyorum devamı gelecek arkadaşlar merak etmeyin. :)
Uzay Aracı Curiosity'den Gönderilen Mars'taki Gizemli Şekiller 03:10
Uzay Aracı Curiosity'den Gönderilen Mars'taki Gizemli Şekiller Nasa'nın akıllı aracı Curiosity ile elde edilen ve insanı heyecanlandırmaya bile yetecek görüntüler kendi düzenlemelerim ile sizlere sunmak istedim. Gerçek mi yoksa benzerlik mi kurulmuş yorum sizin..
Uluslararası Uzay İstasyonundan Çekilen 4K Timelapse (İstanbul İçerir) 03:54
Uluslararası Uzay İstasyonundan Çekilen 4K Timelapse (İstanbul İçerir) Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ, İngilizce: International Space Station (ISS)), alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssü, başka bir tabirle üzerinde yaşanabilen yapay bir uydudur. Bir araya getirilen modüllerin birleştirilmesiyle inşa edilmiş olan istasyonun ilk kısmı 1998 yılında fırlatılmıştır.İstasyonun yapısı temel olarak basınçlı modüller, destekleyici dış iskelet ve güneş panellerinden meydana gelmektedir. Dünya yörüngesinde bulunan en büyük yapay uydudur.Uygun saatlerde yeryüzünden bakıldığında çıplak gözle görülebilmektedir.[3][4] UUİ, deneyler için uzay ortamı ve düşük yerçekimi ortamı sağlayan bir laboratuvar merkezidir. Mürettebatın biyoloji, fizyoloji, fizik, kimya, astronomi, meteoroloji ve daha birçok dalda deneyler yapmasına olanak verir.İstasyon ayrıca Ay ve Mars görevlerinde kullanılması planlanan ekipman ve sistemlerin, kullanım öncesi uzayda test edilmeleri için çok uygun bir ortam sağlar.
NASA - 5 Yıl Boyunca Güneşi Fotoğraflamak 04:36
NASA - 5 Yıl Boyunca Güneşi Fotoğraflamak NASA 5 yıl boyunca güneşte olan biten ne varsa çekmiş. Müthiş bir proje gerçekleştirmişler. Burdan uzay lobisine sesleniyorum. Güneşi sizden öğrenecek değiliz.
Zambiya Uzay Programı 01:02
Zambiya Uzay Programı abimiz Edward Makuka Nkoloso, uzay yarışında bizde olmalıyız demiş gaza gelmiş, Zambiya Ulusal Bilim ve Uzay Araştırmaları Akademisi'ni kurmuş. Vidyoda, akademiden kesitler göreceksiniz.
Best of Hubble - 26 Yıllık Uzay Serüveni 05:03
Best of Hubble - 26 Yıllık Uzay Serüveni Üstün özellikleriyle bilim dünyasına eşsiz hizmetler sunan Hubble Uzay Teleskopunun ,1990 yılından itibaren kaydettiği kozmik cisimlerin muhteşem görüntülerini izliyoruz. Atmosfer dışında bulunması nedeniyle bakımı astronotlar tarafından yapılır ve bu konumundan dolayı yer yüzündeki diğer teleskoplara göre daha avantajlıdır.Bilim ve astronomi tarihinin en önemli enstrümanlarından birisidir. İçerik :CoconutScienceLab kanalına aittir.
Uzaydan Atlayışın Görüntüleri 2 08:18
Uzaydan Atlayışın Görüntüleri 2 Geçen sene insanlık tarihinde çok önemli bir olayı canlı canlı izlemiştik,İşte o tarihi atlayışı bir de Felix Baumgartner ın üzerindeki kameralardan izleyin... not:39.000 mt den yani atmosferin 50 km mesafeli ikinci katmanından atlıyor (stratosferden ) ...saatteki hızı yaklaşık 1300 km ye ulaşıyor ve ses duvarını aşıyor
Aksiyon Kamera ile Çekilen Uzay Sınırından İnanılmaz Görüntüler 04:01
Aksiyon Kamera ile Çekilen Uzay Sınırından İnanılmaz Görüntüler Aksiyon kamera için geliştirdikleri 3 boyutlu yazıcıyla yapılan koruma kap ve bir hava balonu ile çekim yapmayı planlayan Bryan Chan ve ekibi bu planlarını hayata geçirdiler. Max Yükseklik: 30.1 km Uçuş Süresi: 1 saat, 38 dakika
Uzaya Balonla X-Wing Yollamak 00:59
Uzaya Balonla X-Wing Yollamak Project Helium Tears adlı bir İngiliz astronom grubu 6 aylık çalışma ve bin 800 dolarlık bütçe sonunda sepetine X-Wing maketi bağlı bir meteoroloji balonunu 36 bin 100 metre yukarı çıkararak gerçek Star Wars ortamı yarattı. Amaç Yönetmen J. J. Abrams’tan serinin yakında gösterime girecek son filmi The Force Awakens galası için 2 VIP bilet kapmak. Vermezsen Allahından bulasın Abrams! Açıklama:http://www.mserdark.com/haftanin-ozeti-27/2/
Nasa Astronotlarından Şükran Günü Yemeği 07:01
Nasa Astronotlarından Şükran Günü Yemeği Bütün günü havada uçarak sağa sola savrularak geçiren astronatların yemek ziyafetini görüntülemişler. Yemekler havada uçuşuyor..
Uluslararası Uzay İstasyonunda Günlük Yaşam Nasıldır 28:57
Uluslararası Uzay İstasyonunda Günlük Yaşam Nasıldır Astronot ablamız, yerçekimi olmayan bir ortamda gümlük yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini detayları ile anlatıyor. Nasıl uyuduklarını, neler yediklerini, banyo ve tuvalet ihtiyaçları için ne tür cihazlar kullandıklarını gösteriyor. Örneğin uyumak pek kolay değil. Zira beyinleri onlara sürekli ayakta olduklarını söylüyormuş. Yani yatma uzanma hissi yok. Boş zamanlarında dünyayı izledikleri pencereyi gösteriyor. Ruslar, Amerikalılar, Caponlar, Avrupalılar hep beraber kardeş kardeş yaşıyorlar. 2 tane Türk olsa kötü mü olurdu... Mahcup mahcup izliyoruz... Sonuçta bizim bilime olan bakış açımız ortada; "Bulut diye bi şey çıkmış... Birileri bişeyler yüklüyor, birileri indiriyor. Fazla kafayı takmayın ha, kullanın gitsin"... Evet bizim bilimde ulaşabildiğimiz nokta bu...
Uzay Mekiğinden Dünyayı İzlemek 12:03
Uzay Mekiğinden Dünyayı İzlemek Sabah kahvaltı üstüne demli bir çay ile yakacan sigaranı manzaraya doğru. Akşam olunca ufaktan meze , Nasa'dan Yeni Mars rakısı koyacan bir duble , içecen dünya ya haykıracan içecen haykıracan.
Kartal Nebulası (Yaradılış Sütunları) - Hubble Uzay Teleskobu 07:57
Kartal Nebulası (Yaradılış Sütunları) - Hubble Uzay Teleskobu Öncelikle Nebula; Ömrünün sonuna gelmiş ve süper kırmızı deve dönüşmüş bir yıldızın püskürttüğü, veya süpernova sonucu patlayan yıldızlardan saçılan gaz ve toz bulutlarına denir. Yoğun olarak hidrojen ve helyum içerirler.Yıldız doğumhanesi olarak bilinirler. İçlerinde pek çok genç yıldız bulunur. Yaradılış Sütunları olarak bilinen, Kartal Bulutsusu (Eagle Nebula) Yılan takımyıldızında bulunan bir bulutsudur. 1745 yılında keşfedilen bu kule görünümlü nebulanın, 9.5 ışık yılı yani bir uçtan bir ucuna yaklaşık 90 trilyon kilometre uzunluğunda olduğu tahmin edilmekte. Dünya'mızdan 7 bin ışık yılı uzaklıktadır. Çeyrek asırdır uzayda görevini sürdüren Hubble Uzay Teleskobuna ait güzel görüntüler, iyi seyirler. İçerik: Space Videos-Youtube Kanalına aittir. https://nightskypix.com/what-is-the-milky-way/
NASA Yörünge Laboratuvarı Gezisi 25:04
NASA Yörünge Laboratuvarı Gezisi Nasa'nın yörünge labaratuvarını tanıtan ablamız bizlere uzayda nasıl vakit geçirdiklerini anlatıyor, tuvaletleri olsun yatak odaları olsun mutfakları olsun her yeri gösteriyor bize, sonuna kadar tam ekran izlerseniz koltuğunuzdan havalandığınızı hissedebilirsiniz ama anasayfaya döndüğünüzde dikkat edin ani bir düşüş yaşamayın. Bu arada altyazı falan yok ama tarzanca bir İngilizceye sahipseniz neyin ne olduğunu anlayabiliyorsunuz.
Uzaya Giden İlk Hamburger 02:50
Uzaya Giden İlk Hamburger 27 Ekim 2012'de Harvard Üniversitesi öğrencileri, Massachusetts'te yerel bir hamburger firması olan B.good sponsorluğunda uzaya ilk hamburgeri helyum balonuyla gönderdiler. Hamburgerin uzaya gidiş ve dönüş yolculuğunu ilgiyle izliyoruz.
Uzaydan Aşağı Iphone 6 Bırakma Deneyi 02:04
Uzaydan Aşağı Iphone 6 Bırakma Deneyi Çıktığı günden beri başına gelmeyen şey kalmayan iphone 6yı 100bin fitten aşağı bırakıyorlar şimdi de. Amaç telefon kılıfının dayanıklılığını tüm dünyaya göstermek.
Uzaya Gönderilen İlk Vibratör 01:33
Uzaya Gönderilen İlk Vibratör Sextoy'un başka bir denemesi vibratör üzerine olmuş, fekat 100.000 feette cayent balon patlamış paraşüt de fayda etmeyince ışık hızıyla geri gelmiş, access denied durumları.
Balonla uzaydan Dünya turu için testler sürüyor 01:30
Balonla uzaydan Dünya turu için testler sürüyor World View isimli şirket, 2017 yılında balonla uzaydan Dünya turu imkanı sunacak. Firma bunun için geçtiğimiz gün uzaya ilgili uzay aracının replikasını gönderdi. Bu konuda testlerini sürdüren firma, testler başarılı olursa 2017 yılından itibaren istediğimiz zaman uzaydan Dünya'yı izleyebileceğiz. "Kanalımıza ait diğer videolara ulaşmak ve güncel içerikleri takip etmek için >www.izlesene.com/mplay< kanalımıza göz atabilir ve abone olabilirsiniz. Keyifli seyirler..."